Leeswijzer

Stap voor stap vooruit
Een initiatief ontwikkelen is een lang en ingewikkeld proces. Van je eerste schets tot je eerste jubileum in Oosterwold neem je stap voor stap beslissingen tot de oplevering. Iedere grote of kleine stap is daarbij belangrijk. Elke stap heeft immers consequenties voor alle volgende stappen die je neemt. Je kunt geen stappen overslaan. Wanneer je een eerdere stap moet aanpassen heeft dat gevolgen voor de rest van je plan. In veel gevallen ben je dan extra tijd en geld kwijt bij de ontwikkeling.

Handboek en cursus in één
Het Gebiedsteam Oosterwold helpt je bij het werken aan je initiatief door je de informatie aan te bieden in duidelijk afgebakende blokken. De speciale opzet nodigt je uit om het hele proces van begin tot eind te leren kennen en ieder onderdeel te begrijpen voordat je naar een volgend hoofdstuk gaat. Om te voorkomen dat je onderdelen overslaat vragen we je om ieder onderdeel dat je gelezen (en begrepen) hebt te markeren. Handboek Oosterwold is daarmee een handboek en een cursus in één.

Je persoonlijke dashboard
Het voordeel van deze opzet is dat je zelf op eigen tempo de volledige instructie door kunt nemen. In je persoonlijke dashboard zie je meteen welke onderdelen je al doorgenomen hebt en kun je meteen verder waar je gebleven was. Mocht je moeite hebben met een onderdeel of even willen pauzeren dan kun je ook besluiten om een gedeelte te markeren zodat je weet dat je er op een later tijdstip weer aandacht aan wilt besteden.

We wensen je veel inspiratie en nieuwe inzichten bij het gebruiken van dit Handboek.